nybanner

Atletisme: Semenya guanya l'or dels 5.000 m als campionats sud-africans

Hola, vine a consultar els nostres productes!

GERMISTON, Sud-àfrica (Reuters) - Caster Semenya va guanyar dijous els 5.000 metres als Campionats d'Atletisme de Sud-àfrica, una nova distància potencial a l'espera d'una decisió del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) en apel·lació.Les regles intenten limitar els seus nivells de testosterona.
Semenya semblava tenir el control total quan va guanyar en 16:05.97 el dia inaugural, que va ser una prova important per a la participació de Sud-àfrica al Campionat del Món de Doha al setembre.
Semenya va aconseguir un únic final a la cursa de llarga distància després d'haver arribat prèviament a la final dels 1500 metres de divendres amb un temps de 4:30.65, molt per sota de la seva marca personal.
Tot i que gairebé no va suar, el seu temps de 1500 m va ser 9 segons més ràpid que el següent més ràpid a la classificació.
La seva prova principal, els 800 metres, tindrà lloc divendres al matí i la final dissabte al vespre.
Semenya està esperant el resultat de la seva crida al CAS perquè deixi d'imposar noves regles de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) que li obliguen a prendre medicaments per limitar els seus nivells naturals de testosterona.
La IAAF vol que les atletes amb diferències de desenvolupament redueixin els seus nivells de testosterona en sang per sota de la concentració prescrita sis mesos abans de la competició per evitar qualsevol avantatge injust.
Però això es limita a competicions d'entre 400m i milla, per la qual cosa no inclou els 5000m perquè Semenya pugui competir lliurement.
El seu temps dijous va ser a 45 segons del millor del 2019, però Semenya semblava que s'estava frenant davant del seu familiar esprint de 200 m.
Mentrestant, el campió olímpic de 400 metres i rècord mundial Weide van Niekerk es va retirar de l'escalfament de dijous, citant un pendent relliscós mentre intentava tornar a la competició d'alt nivell després de 18 mesos.
"Més trist anunciar que em retiro del Campionat Sud-àfrica sènior d'atletisme", va tuitejar van Niekerk.
“Tenim moltes ganes de tornar a jugar a casa després d'una bona preparació, però el temps no va ser adequat i no ens vam voler arriscar.
Van Niekerk es va perdre tota la temporada 2018 amb una lesió al genoll durant un partit de futbol benèfic l'octubre de 2017.

Hora de publicació: 20-jun-2023